top of page

ЗАСІДАННЯ ІНФОРМАЦІЙНО-ТЕХНОЛОГІЧНОГО НАПРЯМУ ВІДДІЛУ ОКМС ВЕЛИКОКУЧУРІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ

Виклики сучасного світу потребують нової

освітньої парадигми, орієнтованої на майбутнє.

Гордон Драйден, Джаннетт Вос

23 лютого 2024 року на базі Снячівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів відбулося засідання інформаційно-технологічного напряму ПСППОО відділу ОКМС Великокучурівської сільської ради на тему: «Методичний компас успішного вчителя нової української школи», на якому були присутні вчителі інформатики та асистенти вчителів Великокучурівської сільської ТГ, начальник відділу ОКМС Настасійчук Л.Д., адміністрація закладу. З планом роботи присутніх ознайомив керівник інформаційно-технологічного напряму Назарак М.С.

Відкритий урок з інформатики у 5 класі на тему: “Урок узагальнення та систематизації знань з теми «Текстовий процесор»”, продемонструвала вчителька Снячівського ЗЗСО І-ІІІ ст. Наталія Григорівна Дутка. Приємно відзначити, що структура уроку була чіткою, часовий регламент відповідно до кожного етапу: виклик, осмислення, рефлексія – дотримано. Впродовж уроку спостерігався розвиток і формування ключових компетентностей НУШ, простежувалася дискусія між педагогом та учнями на умовах партнерства. При оцінюванні результатів навчання учнів були розроблені спільні критерії, за якими здійснено самооцінювання. Даний урок спрямований на формування суспільних цінностей із використанням інформаційно-комунікаційних технологій, відповідного обладнання та засобів навчання.

Учасники засідання побували на інтегрованому виховному заході з математики, інформатики та фізики “Хто зверху” (9-11 кл.), який представили  вчителі Снячівського ЗЗСО І-ІІІ ст. Правіцка Яна Володимирівна, Дутка Наталія Григорівна та Довгунь Ярослав Андрійович Конкурс був захопливий, команди дівчат та хлопців продемонстрували міжпредметні зв’язки з математики, інформатики та фізики, розширили загальну ерудицію, логічне мислення, вміння працювати в команді.

На третьому етапі засідання розглядалися питання з використання одного з найпопулярніших методів для розвитку критичного мислення «Кубик Блума». Побувавши в ролі учнів, всі присутні змогли переконатися, що даний прийом розвиває в дітях вміння аналізувати та структурувати інформацію, формулювати та висловлювати власну думку, а систематичне застосування методу під час освітнього процесу дозволить учням краще запам’ятовувати інформацію та мотивувати їх до здобуття нових знань.

Керівник інформаційно-технологічного напряму ПСППОО відділу ОКМС Великокучурівської сільської ради Назарак Михайло Степанович,  презентував путівник професійного розвитку на тему: “Методичний компас успішного вчителя нової української школи”. Вчителі мали змогу практично ознайомитися з професійним стандартом (трудові функції, загальні та професійні компетентності вчителя закладу загальної середньої освіти); сучасними методами навчання та 10 найефективнішими стратегіями навчання за Джоном Хетті та Робертом Марцано.

Підсумком засідання було обговорення та прийняття методичних рекомендацій.

Вчитель – візитівка реформи, головний рушій змін. Тому вмотивований, готовий до змін власного мислення педагог, що володіє новітніми компетенціями та інструментами – головна мета НУШ. Її ж пріоритет – забезпечити професійне й особисте зростання вчителя, підвищити соціальний статус. Аби вони надихались самі й надихали інших.

У ці важкі часи для України дуже важливо пам’ятати про своє ВЧОРА і своє ЗАВТРА. І хай сьогодні особливо тривожний час, але буває й інший. І він неодмінно знову настане. У нашому ВЧОРА криється наша сила. У нашому ЗАВТРА – стимул до життя. У нашому ЗАРАЗ є ми, хто може все це поєднати.

Тож будьмо сильними, терпеливими, оптимістичними і віримо, що краще – попереду.

Віримо в ЗСУ!

Все буде Україна!

Слава Україні!


10 переглядів0 коментарів
bottom of page