top of page

ЗАСІДАННЯ СУСПІЛЬНО-ГУМАНІТАРНОГО НАПРЯМУ ПСППОО ВІДДІЛУ ОКМС

«Цифрові технології в освіті: сучасний досвід, проблеми та перспективи»

15 березня 2024 р. на базі Великокучурівського ЗЗСО І-ІІ ступенів імені В.Бузенка  відбулося ІІІ засідання суспільно-гуманітарного напряму ПСППОО Відділу ОКМС Великокучурівської сільської ради.

Тема засідання: «Цифрові технології в освіті: сучасний досвід, проблеми та перспективи».

Відкритий урок із зарубіжної літератури у 5-А класі на тему: «Елеонор Портер "Полліанна". Творча фантазія головної героїні. Її позитивний вплив на життя міста, долю інших людей» провела вчителька Великокучурівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів ім. В.Бузенка  Марта Дмитрівна Мельник.    Час уроку використаний раціонально. П’ятикласники швидко включились в роботу, отримавши на початку уроку емоційний та діловий настрій.  Сам урок був зорієнтований на реалізацію компетентнісно орієнтованого підходу в навчанні. Вдале поєднання форм, методів та різноманітних прийомів дозволило педагогу ефективно виконати всі поставлені завдання уроку. Школярі активно працювали у групах, аналізували поведінку героїв твору, дискутували, складали пазли, сканували QR-код, відгадували кросворд…  Під час уроку панувала доброзичлива та комфортна атмосфера.  

Поява нового завжди спонукає вчителів оволодіти цим, щоб усебічно вдосконалювати свої уроки. Керівник суспільно-гуманітарного напряму ПСППОО Тетяна Георгіївна Чепишко презентувала дайджест професійного розвитку на тему: «Методичний компас успішного вчителя нової української школи», а саме поділилася досвідом використання ШІ.  Адже нейронні мережі для генерації зображень — це ключ до безмежних можливостей у навчанні. Саме ці потужні алгоритми створюють унікальні ілюстрації, презентації... Інтеграція штучного інтелекту в освітній процес надає урокам унікальності та оригінальності, робить їх захопливими та цікавими!

Аліна Михайлівна Годованець, заступник директора з виховної роботи Великокучурівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів ім. В.Бузенка, запропонувала переглянути ток-шоу «Минуле - сучасне - вічність: видатні жінки України». Читання поезій, інсценізації уривків творів, надзвичайний голос юних талантів,  віртуальне інтерв’ю з відомими письменницями України – і це далеко не увесь перелік того, що відбувалося на сцені.  Зустріч  у новому форматі захопила погляди глядачів. Адже українські жінки змінили світ у минулому і прославляють нашу державу сьогодні.

Головний спеціаліст Відділу ОКМС Оксана Пилипко та керівник ПСППОО Відділу ОКМС Великокучурівської с/р Наталія Собко відзначили гарну співпрацю, теплу, дружню атмосферу зустрічі та обмін досвідом учасників спільноти, що сприяло підвищенню фахового рівня та професійної майстерності учасників засідання.

Завершилась зустріч педагогів громади прийняттям методичних рекомендацій.

Головне завдання вчителя - не просто вчити, а  вчити просто, цікавитися новими тенденціями в освіті й у світі,  впроваджувати їх у навчальний процес.

Пам’ятаймо, що кожен з нас – ЧАСТИНКА  ВЕЛИКОГО, адже саме від нас залежить майбутнє УКРАЇНИ


3 перегляди0 коментарів
bottom of page