top of page

ЗАСІДАННЯ НАПРЯМУ ПОЧАТКОВОЇ ОСВІТИ ВІДДІЛУ ОКМС ВЕЛИКОКУЧУРІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ

01 березня 2024 р. на базі Тисовецького ЗЗСО І-ІІ ступенів ім. Анни Дущак відбулося спільне практичне засідання напрямів ПСППОО Відділу ОКМС Великокучурівської с/р, а саме: іноземної мови та початкової освіти на тему: «Розвиток критичного мислення учнів початкових класів через діяльнісний підхід в освітньому процесі»

Тема напряму початкової освіти: «Роль вчителя у формуванні критичного мислення через діяльнісний підхід»

На початку практичного засідання директор Тисовецького ЗЗСО І-ІІ ступенів ім. Анни Дущак Сушинський Ю.М. привітав усіх учасників заходу.   Керівник напряму початкової освіти Мойсюк А.М. повідомила тему засідання та ознайомила з планом роботи професійної спільноти педагогів.                                 Учасники засідання мали змогу відвідати відкритий урок з математики у 2 класі на тему: «Дія множення. Знак множення. Заміна додавання множенням. Розв’язування задач», який провела вчителька початкових класів Якобчук С.Д.

Варто відзначити, що застосовані інноваційні стратегії на уроці були спрямовані на розвиток критичного мислення в учнів через діяльнісний підхід.

Цікаву та захаплюючу інтелектуально-розважальну командну гру Quiz-шоу «Маленькі дослідники» провели з учнями 3 класу вчителька початкових класів Городинська В.В. та вчителька англійської мови Діденко А.М. Даний захід показав, що це не просто інтелектуальна гра, а відмінний спосіб провести час з користю, отримати багато позитивних емоцій та вражень.

Вчителькою початкових класів Великокучурівського ЗЗСО І –ІІІ ступенів ім. В.Бузенка Дем’ян І.Г. було проведено практикум з педагогами на тему: «Методи та прийоми розвитку критичного мислення на уроках математики та української мови», під час якого всі вчителі мали можливість практично попрацювати із даними методами та прийомами, а саме: метод Fishbone, діаграма Вена, шість капелюхів.

Майстер - клас «Я це роблю так. Щоденні 5” і “Щоденні 3”» для присутніх учасників засідання провела вчителька початкових класів Годилівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів Єричук І.І., на якому продемонструвала практичне використання технологій «Щоденні 5» і «Щоденні 3», що сприяють формуванню ключових компетентностей учнів та розвитку критичного мислення.

Панорама відкритих ідей «Використання технології розвитку критичного мислення в освітньому процесі НУШ», де учасники засідання мали змогу поділитися досвідом роботи з впровадженням в освітній процес технології розвитку критичного мислення через діяльнісний підхід. 

Головний спеціаліст Відділу ОКМС Оксана Пилипко та керівник ПСППОО Відділу ОКМС Великокучурівської с/р Наталія Собко відзначили гарну співпрацю, теплу, дружню атмосферу зустрічі та обмін досвідом учасників спільнот, що сприяло підвищенню фахового рівня та професійної майстерності учасників засідання.

Підсумком засідання було обговорення та прийняття методичних рекомендацій. Завершилось засідання спільних напрямів словами подяки, взаємного побажання здоров’я, мирного неба, перемоги Україні.



7 переглядів0 коментарів
bottom of page